vineri, 3 decembrie 2010

Activare iPhone 3G/3GS bug free!


ATENTIE!
Acest tutorial nu se adreseaza celor care au activat telefonul in mod oficial (cu cartela operatorului) sau celor cu telefoanele neverlocked.


Activarea unui telefon iPhone a fost intotdeauna o problema pentru cei care detin telefoane codate pe retele straine si nu au in posesie o cartela de la acel operator. Odata cu aparitia solutiilor de jailbreak pentru diferite versiuni de firmware exista implementata si o solutie de hack-activare foarte folositoare (iti da posibilitatea sa folosesti telefonul efectiv). Limera1n, redsn0w sunt exemple de programe ca activeaza iPhone-ul fara cartela. Toate bune si frumoase insa aceste activari nu se aseamana in functionalitate cu activarea oficiala. Si anume se pierde functia PUSH si apar neplaceri de genul incalzirea terminalului aparent fara nici un motiv sau scaderea dramatica a bateriei. Pentru a contracara aceste probleme DevTeam (echipa care a lansat si tine la zi redsn0w) a venit cu o solutie: Subscriber Artificial Module (SAM). Aceasta este un patch care pacaleste telefonul spunandu-i ca in telefon exista o cartela ce apartine operatorului pe care e codat telefonul. Acum implementarea acestui patch poate decurge in felul urmator avand in vedere ca toti aveti acum telefonul jailbreak-uit, nu are rost s-o luati de la capat cu un restore de firmware:

1. Descarcati ultima versiune de redsn0w 0.9.6 beta 6 de aici. Si nu uitati sa aveti aproape fw pe care il aveti instalat pe telefon.

2. Mergeti in telefon la Cydia si adaugati aceasta sursa: http://repo.bingner.com



3. Dupa adaugarea sursei mergeti si cautati SAM si SAM Prefs pe care le instalati


4. Porniti redsn0w, apasati browse, alegeti fw ce se regaseste pe telefonul vostru (v-am avertizat sus sa il aveti pe aproape), iar cand ajungeti la acest ecran selectati doar optiunea Deactivate. Dupa care redsn0w va solicita sa introduceti telefonul in DFU mode.


5. Ce a facut redsn0w acum e dezactivarea activarii hack-uite, care ati facut-o cu redsn0w 0.9.6 beta 5.

6. Dupa pasul 5 mergeti in telefon la settings - sam si faceti click pe de-activate iPhone.

7. Porniti iTunes, conectati telefonul la PC si asteptati pana iTunes va activeaza telefonul asa cum trebuia s-o faca oficial. Rezultatul:


8. Ati terminat.

Nota: daca iTunes va spune ca, cartela din telefon nu e buna atunci trebuie sa selectati din telefon carrier-ul pe care aveti blocat telefonul.

4 comentarii:

  1. Salut am un iphone 4 care e activat prin jailbreak nu am sam sau altceva, dar am cartela pe care e blocat cum pot sa-l activez sa-mi mearga toate functiile din el?

    RăspundețiȘtergere
  2. Simplu, bagi cartela in telefon si faci un restore. O sa se activeze telu si o sa intre in meniu. Apoi ii faci jailbreak daca vrei, insa e de discutat aici pt ca cel mai probabil vei avea nevoie de un custom firmware ca sa nu pierzi decodarea. Trebuie sa dai mai multe detalii despre telefon.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai eu am versiunea 4.3.3 si modem firmware 04.10.01. Restore din telefon din setari nu pot da adica nu se intampla nimica sta si se incarca in continuu. Sa fac un restore din itunes cred ca ar fi o problema deoarece ultimul soft 4.3.5 si eu as vrea sa raman pe 4.3.3 sa numai trebuiasca sa-i fac jailbreak de fiecare data cand se inchide. Astept in raspuns de la tine

    RăspundețiȘtergere
  4. Intra pe mess si vorbim mai detaliat ca asa cominicam mai greu. Id e identic cu cel de aici.

    RăspundețiȘtergere