luni, 29 noiembrie 2010

TUTORIAL UNLOCK 3G/3GS cu ULTRASN0W 1.2 + JB!

ATENTIE:
Odata ce treceti cu telefonul vostru prin acest tutorial trebuie sa va asumati 2 situatii pentru totdeauna:
- veti pierde garantia
- nu veti mai putea face un restore curat la o versiune de firmware decat la un firmware custom facut cu sn0wbreeze (pe viitor probabil) sau pwnagetool. Acestea deoarece update-ul de baseband nu va mai fi in concordanta cu firmware-ul instalat pe telefon.


Pasi:
1. Pasul intai incepe cu o recomandare.
Recomandarea mea pentru voi daca doriti sa mergeti mai departe:
- faceti o reinstalare pe curat a OS-ului
- pentru toti care aveti 3G folositi fw 4.2.1 pentru a face restore pe curat
- pentru toti cu 3GS folositi fw 4.1 pentru a face restore pe curat (exceptie aici fac cei care stiu 100% ca au telefonul cu bootrom vechi - aceia dintre voi pot sa faca restore la 4.2.1)
De ce v-am recomandat cele de sus? Pentru a nu avea probleme cu decodarea daca va moare bateria sau faceti restart la telefon. Dupa cum bine stiti redsn0w face jailbreak la 4.2.1 permanent doar pe 3G si 3GS bootrom vechi, pe restul e un jailbreak pe jumatate (tethered).
Deci in functie de ce telefon aveti dati jos de aici firmware-ul corespunzator.
Sa aveti iTunes 10.1 instalat. Mergeti in iTunes, conectati telefonul la PC si apasati shift+restore pentru a alege firmware-ul pe care l-ati download-at. apoi lasati sa faca restore. Atentie sa nu aveti modificat fisierul hosts din windows altfel primit eroare.

2. Download-ati redsn0w 0.9.6 beta5 de aici (partea de jos a paginii pentru windows). Daca aveti windows Vista sau 7 faceti click dreapta pe program si dati proprietati. Mergeti la Compatibility si selectati Run this program in compatibility mode cu Windows XP Service Pack 3. Daca aveti windows XP nu faceti acest lucru.

3. Deschideti redsn0w facand click dreapta pe el si alegand Run as administrator (daca sunteti in windows vista sau 7), apasati browse si selectati firmware-ul la care tocmai a-ti facut restore.

4. Faceti click pe next, aici veti primi un mesaj in care va intreaba ce bootrom aveti (daca aveti 3GS). Daca aveti bootrom vechi alegeti NO, daca aveti bootrom nou alegeti YES. Diferenta asta se traduce intre jailbreak tethered/untethered daca folositi fw 4.2.1. In continuare bifati Install Cydia si Install iPad baseband. Veti primi un mesaj in care vi se atrage atentia ca nu mai e cale de intoarcere daca faceti update de baseband. Faceti click pe Yes si apoi pe next.

5. Conectati telefonul la PC si inchideti-l. Atentie ca urmeaza o secventa rapida pe care trebuie s-o urmati. Daca gresiti puteti s-o luati de la inceput. Faceti click pe next.

6. Aici e secventa rapida care va introduce telefonul in DFU mode. Urmati instructiunile de pe ecran si ar trebui ca totul sa mearga ok pana la sfarsit.

7. Dupa ce veti vedea pe ecranul telefonului mai multe secvente de text care se succed si dupa ce telefonul se restarteaza puteti sa scoateti telefonul din cablu usb si sa porniti Cydia. Lasati Cydia sa-si faca update-urile (trebuie sa aveti wifi neaparat), alegeti USER si mergeti la search. Scrieti acolo ultrasn0w si selectati-l. Dati un install pe el si dupa ce se intaleaza va va cere un restart la telefon. Faceti restart la telefon si VOILA! iPhone UNLOCKED!

8. Ati terminat!



Update:

DevTeam a reusit sa retuseze putin Redsn0w pentru a rezolva problema ce apare cu faptul ca telefonul s-ar incalzi sau ramane rapid fara baterie. Acest retus se numeste Redsn0w 0.9.6 beta6. Un tutorial care sa rezolve aceasta problema in cateva minute...

7 comentarii:

  1. felicitari pentru un tutorial exceptional. m-am descurcat de minune

    RăspundețiȘtergere
  2. salut , am si eu o problema am un 3gs , 05.14.02 , bootrom vechi , am urmat toti pasii pentru redsn0w doar ca nu am bifat cydia , avand deja , tel fiind jailbreaked , totul merge fara nici o eroare , secventele de text apar , doar cand sa se restarteze ramane blocat la apple logo , se stinge se aprinde , din cate am inteles trebuie sa repet procedura si sa bifez just boot tethered , problema e ca nu reusesc nicicum sa il fac sa ramana stins cat e conectat la calculator pas necesar ptr redsn0w.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai bootrom vechi nu ai nevoie de just boot tethered. Fa un restore curat la 4.2.1, daca ai pus deja baseband de iPad vei primi o eroare la sfarsit. Nu-i problema, poti folosi Tiny Umbrella ca sa dai kick out of recovery. Apoi fa jailbreak din nou cu redsn0w 0.9.6 beta 6 (mai nou) si telefonul trebuie sa booteze normal. Pt tine, cum spuneam, jailbreak-ul e untethered.

    RăspundețiȘtergere
  4. am facut tot.. pana la cydia.. si la cydia ultrasn0w imi da eroare.. host unreachable sau hash sum mismatch.. nu stiu ce'i cu asta ma puteti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  5. tot eu cu problema de mai sus... imi arata asa:
    downloading ultrasn0w
    done: ultrasn0w
    downloading mobile substrate
    done: mobile substrate
    hash sum maismatch

    RăspundețiȘtergere
  6. Probabil ca serverul Cydia nu merge ok. Incearca mai tarziu, am patit si eu. Practic nu ti se instaleaza mobile substrate, fara el nu functioneaza ultrasn0w care face decodarea efectiva.

    RăspundețiȘtergere