Pagini

luni, 28 noiembrie 2011

Siri pe iPhone 3GS, 4 si iPod 4th gen!

20111128-011345.jpg

Avem prima tentativa functionala de portare a lui Siri pe iDevice-uri.

Spun tentativa pentru ca nu e o portare completa ci foloseste doar o functie a lui Siri si anume dictarea. Ati vazut pe filmulete youtube sau reclame ce poate Siri. Printre altele era si functia prin care utilizatieul telefonului putea sa-i dicteze lui Siri mesaje, sms-uri sau orice implica introducerea de text. Ei bine aceasta functie tocmai a fost implementata de catre Eric Day pentru iPhone 3GS, 4 si iPod Touch 4th gen prin aplicatia Siri0us. Partea buna este ca aplicatia nu necesita alte tweak-uri pentru a functiona, se instaleaza si functioneaza pur si simplu. Partea proasta e ca pentru instalarea aplicatiei e nevoie de jailbreak deoarece Siri0us nu e legal, cel putin nu inca.
Ce face mai exact aplicatia: se foloseste de tehnologia dezvoltata de firma Nuance pentru a scrie pe telefon fara tastatura, doar prin dictare, detectarea cuvintelor fiind foarte precisa. Adaugati repo-ul: http://apt.if0rce.com si instalati Siri0us. Dupa respring veti constata ca de fiecare data cand va trebui sa folositi tastatura veti avea prezent pe ea un buton cu un microfon in plus in partea stanga a butonului space. Accesarea lui aduce in prim plan microfonul Siri care va asculta cuvintele dictate de voi. Incheiati dictarea apasand butonul Done.

20111128-012950.jpg

Dictarea merge deocamdata in limba engleza, franceza, germana, limba romana nu e suportata si nici nu va fi pe viitor. Aplicatia functioneaza doar daca exista o conexiune la internet si o face foarte bine. Am testat-o pe iPhone-ul meu si se comporta exemplar. Iti poti scrie sms-uri sau orice alt text atata timp cat o faci in engleza. Imi pare rau ca limba romana nu se afla pe lista de limbi suportate pe viitor si limba maghiara de exemplu este, insa asta e. Daca doriti sa gustati putin din experienta Siri pe telefonul vostru jailbreak-uit acum aveti posibilitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu