Pagini

luni, 28 noiembrie 2011

O noua metoda de implementare a jailbreak-ului in iDevice-uri!

20111128-101302.jpg

Chronic DevTeam a postat un anunt pe site-ul lor in care ne povesteste situatia la zi despre jailbreak-ul untethered pentru iOS 5.

Au trecut cateva luni de la My Great Fest in care membrii Chronic DevTeam: OPK si P0sixninja au vorbit despre nu mai putin de 5 exploit-uri descoperite in beta-urile de iOS 5 si care urmau sa fie folosite pentru viitorul jailbreak. Problema a fost ca de atunci si pana la lansarea variantei oficiale de iOS 5, Apple a gasit o mare parte din aceste exploit-uri (unele critice in dezvoltarea jailbreak-ului) si le-a patch-uit in iOS 5 GM. Nu are rost sa spunem ce au simtit baietii vazand ca Apple le-a aruncat toata munca lor pe apa sambetei asa ca si-au propus sa porneasca un razboi impotiva Apple, iar pentru a imbunatatii sortii de izbanda s-au gandit sa aduca in acest "razboi" nu doar pe membrii echipei lor dar si lumea intreaga. In continuare echipa ne descrie cum afla Apple de existenta exploit-urilor:

Crash reports sunt cuvintele magice. Aceste rapoarte contin informatii despre aplicatii care au crash-uit pe iPhone din diferite motive. De fiecare data cand o aplicatie se inchide subit sau se blocheaza pe iPhone acesta genereaza un crash report care este trimis catre Apple in momentul conectarii telefonului la iTunes din PC. In modul acesta Apple poate afla daca in urma acestui mic "incident" se poate dezvolta un backdoor, deschide o usa alternativa catre controlarea sistemului, adica implementa un posibil jailbreak. Destul de ingenios si iata ca aceasta metoda a dus la pierderea jailbreak-ului untethered pentru iOS 5.
Bun, acum ce ne indruma Chronic DevTeam sa facem:

Trebuie sa oprim din setarile iTunes-ului posibilitatea de a mai trimite crash reports catre serverele Apple (echipa a facu deja asta pe calculatoarele lor de teste) si sa redirectionam aceste rapoarte catre un server al Chronic DevTeam, astfel ajutandu-i cu totii fara sa stim in a crea un jailbreak. In usurarea acestui proces echipa a implementat un program care cu apasarea unui singur buton face ce am scris mai sus. Puteti sa-l download-ati de mai jos. E posibil ca trimiterea rapoartelor sa nu functioneze din prima, incercati de mai multe ori si veti reusi.

Asadar spor la trimis rapoarte :)

CDevReporter Win
CDevReporter Mac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu